Chocolade mousse

Dit recept bestaat uit slechts 5 ingrediënten die we simpelweg met elkaar gaan mixen. In een handomdraai staat de eiwitrijke chocolademousse in de koelkast. Geen stress in de keuken dus!

Door het vocht uit een blik kikkererwten op hoge snelheid op te kloppen ontstaat er een compacte mousse (oftewel ‘aquafabe’), waarmee je een ei makkelijk kunt vervangen. Breng de aquafabe op smaak met agave siroop en rauwe cacaopoeder.

Serveer vers fruit zoals aardbeien of bramen bij de chocolademousse om het helemaal af te maken.

Ingrediënten (voor 2 personen):

• Een blik van 400 gram kikkererwten (op vocht)
• 2 tl rauwe cacaopoeder
• 2 tl agave siroop
• 1 tl chia- of lijnzaad
• 1/2 schepje Fit Green Protein vanille
• Optioneel: pure chocolade nibs of rasp 

Bereidingswijze:

1. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht.
2. Gebruik een keukenmachine met een garde om het vocht op te kloppen, doe dit voor 5 minuten tot er een stevige mousse is ontstaan.
3. Schep hier voorzichtig Fit Green Protein, het cacaopoeder en agave siroop doorheen.
4. Het is normaal dat de mousse een beetje inzakt.
5. Schep de mousse in twee schaaltjes en plaats voor minimaal 2 uur in de koelkast.
6. De chocolademousse kan nu wat steviger worden. Serveer direct nadat je de schaaltjes uit de koelkast hebt gehaald.
7. Geniet ervan!

 Voedingswaarde per portie

  • Energie - Kcal: 40,5
  • Vetten: 0,9g
  • Koolhydraten: 2,6g
  • Vezels: 1,1g
  • Eiwitten: 5,6g

Heerlijk verwennerijtje voor in het weekend.